De inventarisatie is in volle gang...
De collectie van ca. 1000 rammelaars en aan de collectie verwante voorwerpen uit alle tijden en culturen is inmiddels geïnventariseerd en voor een groot deel gefotografeerd. De deels aanwezige gegevens uit de oude inventariskaarten van de heer Keijser worden verwerkt, geupdate en aangevuld met nieuwe gegevens.

De stichting Keijser stimuleert graag onderzoek naar en publicatie van de collectie. Voor aanvraag van afbeeldingen, bruikleenverzoeken en aanvullende informatie kunt u contact opnemen via: stichtingkeijser@gmail.com

De site is in opdracht van de Stichting Keijser gemaakt door Moving Target onder begeleiding van Bart Overes.
De technische realisatie wordt verzorgd door Harco Faber van Flash Hero Web Development.
De foto's zijn gemaakt door fotograaf Peter Lange, die zijn expertise op gebied van collectiebeheer combineert met fotografieopdrachten voor onder meer particuliere verzamelingen.

0073_kinderbestek_met_rammelaar.jpg
Kinderbestek met rammelaar, Birmingham 1839. Inv. 0073
Even voorstellen: de medewerkers
De inhoudelijke invulling van de site wordt verzorgd door Mirjam Knotter, kunsthistorica en conservator in het Joods Cultureel Kwartier, met specialisatie op het gebied van ceremonieel erfgoed. Daarnaast is zij als zelfstandige werkzaam voor kunsthistorisch onderzoek en documentatie voor m.n. particuliere collecties.

De inventarisatie van de Keijser collectie kwam tot stand met assistentie van cultuurwetenschapper Demelza van der Maas. Sinds 2016 is zij werkzaam als collectie manager van de Heineken collectie.

Sinds september 2016 werkt kunst- en design historica Ilja Meijer aan de inventarisatie van het archief van H.Keijser, dit na jarenlange ervaring met het digitaliseren van het archief van de firma Gispen. Voor meer informatie: www.iljasarahmeijer.com

contact | privacy | voorwaarden | colofon
lang: 1/onderzoek