best-portrait-kristin.jpg
Kristin Baybars in haar winkel
0814.jpg
Baybars rammelaar
2014-09-12
Baybars rammelaar
Kristin Baybars ‘Little Place in Gospel Oak’

Deze rammelaar werd ontworpen door Kristin Baybars (1933), een excentrieke speelgoedwinkeleigenaresse uit Noord-Londen. Baybars begon in de jaren zestig al met het ontwerpen van speelgoed en opende haar eigen ‘shop of wonders’ in de jaren zeventig. De etalage is sinds die tijd nauwelijks veranderd, en daar is Baybars trots op. Verandering wordt vreselijk overschat, vindt ze. 

Baybars maakt en verkoopt voornamelijk handgemaakt speelgoed.  Niet al haar speelgoed verkoopt even goed. Sommige spullen liggen al meer dan 35 jaar op de plank, maar dat draagt volgens velen alleen maar bij aan de magie van de stoffige winkel op Mansfield Road.
Baybars is inmiddels een Londense legende geworden. In 2014 figureerde haar winkel zelfs in een korte documentaire die werd vertoond op het London Independent Filmfestival. Een stadssprookje over een hommage aan de kinderlijke verbeelding, aldus de filmmaker.

Wie denkt dat Baybars onder de indruk is van al die aandacht, heeft het mis. In haar winkel blijft alles gewoon bij het oude.

Zie de documentaire 
back
contact | privacy | voorwaarden | colofon
lang: 1/index_leesmeer.php?id=10