jamestown_rammelaar.jpg
Jamestown rammelaar, c. 1610-11
3-10-2014
Rammelaar opgegraven in Jamestown
Deze vroeg 17de eeuwse rammelaar met bijstaafje en fluit werd opgegraven in een put uit ca. 1610-11 tijdens het Jamestown Rediscovery project.
rammelaar_anatolie_cingirak.jpg
Rattle, 4000 BC.
18-8-2014
Rammelaar opgegraven in Anatoliƫ
Tijdens opgravingen door het departement archeologie van de universteit van Ankara in de voormalige handelskolonie Kültepe Kani?-Karum (Anatolië) is een rammelaar opgegraven die van rond 4000 jaar voor de jaartelling dateert.

Lees het artikel
doc
the_pomegranate_garden_afb.jpg
1-8-2014
The Pomegranate garden
An article on Botany and Kabbalah in Samarkand carpets:
The very idea of pomegranate carpet expresses a longing for the mythical original garden. A garden is the fantastic place in which to contemplate beauty and the mysteries of nature. A magic place, a safe haven, where man by tending flowers, plants and trees, nurtures the most intimate and delicate part of his being: a garden is a place of the soul.

Lees het artikel: Click on this link
doc
klatergoud_en_zilveren_bellen.jpg
20-9-2009
Klatergoud en zilveren bellen in Museum Sterckshof 2009
Het Zilvermuseum Sterckshof organiseert jaarlijks enkele tentoonstellingen over antiek en hedendaags zilver. 

De tentoonstelling Klatergoud en zilveren bellen van 6 oktober 2009 tot 10 januari 2010 toont een diversiteit aan zilveren en gouden rinkelbellen, zowel qua vorm als decoratie. De privéverzameling telt 167 rammelaars die een periode van begin achttiende eeuw tot het midden van de vorige eeuw bestrijken. Ze zijn afkomstig uit België, Engeland, Frankrijk, Nederland en Spanje. De objecten worden samengebracht met innemende miniaturen en spraakmakende kinderportretten waarop de piepjonge eigenaar met zijn rammelaar in de hand wordt afgebeeld. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling publiceert het Zilvermuseum Sterckshof met medewerking van Emil Fonfoneata een begeleidende catalogus met illustraties van de geëxposeerde kunstwerken en objecten.
doc
ladenburger_spielzeug.jpg
1-1-2007
Collectie rammelaars in Duits veilinghuis 2007
In het digitaal archief van de Ladenburger Spielzeugauktion zijn 171 zilveren rammelaars te bekijken die in 2007 werden geveild.

ga naar de website


doc
contact | privacy | voorwaarden | colofon
lang: 1/nieuws/archief